Cégtörténet

A VILL-ACÉL Kft, teljes nevén Villamosipari Acélszerkezetgyártó Kft. alapítása 1997. október 1-én történt, a DÉDÁSZ Rt. Keszthelyi Acélszerkezeti Üzeméből alapította a Dél-dunántúli Áramszolgáltató Rt. Az új társaság az alapításkor munkaügyi jogutódlással jött létre.
(Keszthelyen a villamos-iparági acélszerkezetek gyártásának nagy hagyományai vannak. Már 1950-ben a régi keszthelyi villanytelep területén létrehozott üzem gyártotta Zala, Göcsej faluvillamosítási programhoz a vasszerkezeteket. Majd a kedvező tapasztalatok alapján, minisztériumi felhívással az egész ország területére kezdte gyártani a kis- és középfeszültségre a villamos-ipari acélszerkezeteket.)
A magyarországi villamos energia ipar privatizációja után, az új tulajdonos a Bayernwerk Hungária Rt. az amerikai, Boston Consulting Group tanácsadó cég müncheni irodájának átvilágítása után, úgy döntött, hogy az alaptevékenységen (villamosenergia szolgáltatás) kívüli, más tevékenységeit megszünteti, ill. kiszervezi önálló társaságokba.

Stratégia

Így alakult meg a VILL-ACÉL Kft, a DÉDÁSZ Rt. alapításával, 100%-os DÉDÁSZ Rt. tulajdonnal, mint egyszemélyes társaság. Ezt követően 1998. június 1-én a teljes tulajdoni hányadot értékesítette a tulajdonos.
A vállalkozás új tulajdonosa az EKO-NET Vállalkozó, Befektető Kft. lett, amely teljes egészében magyar érdekeltségű társaság.
A VILL-ACÉL Kft. a PÖYRY ERŐTERV Zrt. típus- és iránytervei alapján gyárt és forgalmaz kis- és középfeszültségű hálózati acélszerkezeteket a magyarországi regionálisan szervezett áramszolgáltató társaságok és más villamos hálózatépítő társaságok részére.

A társaság stratégiai célja, hogy a villamos-iparági acélszerkezet piacon, a kis- és középfeszültségű acélszerkezetek gyártása és forgalmazása területén megőrizze vezető szerepét.